lunes, 14 de enero de 2008

Reptes er a una Escala millor aquest 2008.

A principis d'any tothom ens posem uns reptes personals ,algun d'ells se'ls acaba enduent el vent , d'altres lluitem per fer-los realitat. l'Escala com a poble també te els seus , alguns d'ells fa anys que s'arrosseguen , altres neixen per necessitat.

1-Protecció definitiva de la zona natural de Les Planasses-Salpatx-Illa Mateua. Per tal de conservar la zona de pineda i penya-segats més importants del municipi.És un temps d'impàs mentre no s'aprovi el definitiu projecte de parc natural del Montgrí i costa de l'Estartit a l'Escala, s'ha d'intentar pertorbar el menys possible aquest entorn natural , i també difondre'n el seu valor ecològic i paisatgístic.

2-Millora de la zona costanera de la Mar d'en Manassa i l'Estenedor fins a La Creu. La Mar d'en Manassa és una cala preciosa però que s'ha anat deteriorant amb el temps . Les escales per baixar són molt i molt perilloses, s'hauríen de fer noves per millorar-ne la seguretat. També intentar fixar la zona de penya-segat per evitar esllavissades de blocs de pedra calcària, és un risc evident de la zona, només cal observar. a més a més caldria una neteja exhaustiva de la zona de còdols on hi trobem metalls rovellats,fustes , plàstics , restes de fibra d'embarcacions....

3-Protecció,seguiment i caracterització de les praderies de posidònia entre Riells i La Creu ,ja que són un dels ecosistemes marins més valuosos de l'Escala. Col·locació de boies a la zona del Cargol per l'amarratge de les embarcacions per evitar l'ancoratge agressiu.

4-Millora de les voreres i pavimentació d'alguns carrers del nucli antic.Tant parlar dels famosos esvorancs de l'AVE a BCN i resulta que a l'Escala també n'hi han uns quants.

5-La Riba Grossa s'esquerda , es podria plantejar una remodelació ?

6-Recuperar la Bandera blava de qualitat de La Platja de les Barques .

També hi han uns quants desitjos personals que espero que tinguin un bon resultat .

1- Una bona i existosa temporada de sardanes , amb important afluència de públic.
2-Uns bons actes de celebració del centenari de les excavacions a Empúries i retorn de l'Esculapi.
3-Que hi hagi un major respecte als pescadors de canya per part de submarinistes, embarcacions i banyistes
4-Que el servei de vigilància de platges sigui tan exitós com el passat 2007
5-Que la campanya de conscienciació d'estalvi d'aigua en les dutxes de les platges sigui efectiva i amb una bona acollida del pagament simbòlic per el seu us .

No hay comentarios: