martes, 29 de julio de 2008

l'Escala a l'Estiu ,històries de platja i sol.

Es respiren dies d'estiu a l'Escala , les platges comencen a ser plenes , el sol pica de valent i la marinada entra puntual a les 11:30. Com cada estiu es repeteix aproximadament la mateixa rutina diària , les mateixes cares conegudes , els mateixos amics , els mateixos colors , aquelles tardes de pesca , aquelles postes de sol a La Punta i aquells dimecres de sardanes a la Platja.

Des de petit he vist molts canvis a l'Escala ,però hi han detalls i accions que encara no han canviat gens ni mica( si més no a la meva família i a moltes d'altres).

De bon matí t'aixeques a buscar el pa, l'esmorzar i fruita i verdura al mercat si s'escau. Acabat d'esmorzar prepares les tovalloles i et vesteixes de platja , agafes els "trastos" i enfiles escales avall .A la platja s'ha de baixar a primera hora , ja que es petita i s'emplena ben ràpid. Un cop abaix saludes als veïns i amics , pares el para-sol ,poses la tovallola i les cadires i seus una estona abans de banyar per tal de fer bé la digestió . És un moment per fer petar la xerrada amb els amics i coneguts que et vas trobant any rere any o també per llegir amb calma el diari sota el para-sol.

Després d'aquest relax matinal s'ha d'anar a tastar l'aigua , així que ulleres + peus d'ànec i per si de cas la fitora per si trobem algun pop o sípia. Ens capbussem , i a les primeres roques ja veiem guiules , sargs , rogers , tords o porquets, gomits ..., mes endavant alguna orada i dentòl fugisser , al sorral del bell mig de la platja hi veiem mabres i llises i ja cap a l'última boia el paisatge es transforma entre esculls i praderia de posidònia. A les esquerdes , trobem serrans , sargs ,tords, escòrpores, pops .. a la praderia , salpes , esparralls , guiules , sípies amagades i majestuoses nacres i si tenim la sort de topar-nos amb un bon banc d'anxoveta petita potser podrem gaudir d'un espectacle fenomenal de caçera amb actors principals els llobarros , dèntols i espets.En fi una meravella . Abans de tornar a la platja agafem tres o quatre cargols i quan el fred ja es comença a notar al cos sortim cap a la platja , assecar-nos i prendre bé el sol.

Es hora de comentar tot el que he vist amb els amics , els quals també els fascina el busseig i la pesca.Es combinen anècdotes i bon humor que fan passar ràpid l'estona fins arribar a prop de la una , quan després d'unes hores de platja ja va sent moment de pujar cap a casa.

Aquest es la pel·licula d'un matí qualsevol d'estiu a l'Escala , una seqüència de accions i temps que forma part de tots els estius que he passat i passo a l'Escala i espero que pugui continuar gaudint molts d'anys.

No hay comentarios: