martes, 11 de noviembre de 2008

Encarant el final de tardor i principis d'hivern






La tardor avança pas a pas i el paisatge i el temps va canviant dia a dia i setmana a setmana. l'Escala ja pràcticament ha acabat la transformació cap a un poble més tranquil , més autèntic , fora de les aglomeracions i de la cridòria estival, els sorolls de la gent van desapareixent i entra en joc la bufada de tramuntana o l'absolut silenci de la calma anticiclònica.

En un passeig cap a Empúries veiem com els tamarius canvien de color i ens demostren que són caducs, la pineda litoral torna a agafar una verdor considerable amb l'herba que creix després de les últimes pluges de tardor i les platges es comencen a preparar per les primeres tramuntanes i temporals.

D'un dia per l'altre una gropada de tramuntana ens acosta a l'hivern avançat , des de la Platja veiem les primeres neus del Canigó , les fulles de posidònia un cop han caigut i el tràgul les ha portat fins on trenca l'onada comencen a córrer per la sorra fins arribar a la barana , algunes s'atreveixen fins i tot a saltar per sobre i acaben acumulant-se a l'altre cantó. L'aire glaçat al capvespre deixa els carrers buits de gent , només plens de la remor de les esbotzades i del xiulet de la tramuntana.

Un cop desapareix la tramuntana i entrem en calmes anticiclòniques , els matins de tardor i hivern són meravellosos , el silenci sepulcral trencat per una gavina o per una llisa que salta , envaeix la primera línia de mar, sens dubte que és un bon moment per relaxar-se i gaudir , deixar la ment en blanc i pensar en que ets la persona més afortunada per poder estar en el lloc i en el moment adequat.



l'últim cap de setmana de venda de castanyes a la Platja i l'Aplec de Sant Martí ens marquen aquesta entrada cap a l'Escala més pura ,cap a l'Escala més ferotge però també més encisadora , en definitiva cap a l'essència més natural de l'entorn escalenc.

No hay comentarios: