viernes, 17 de abril de 2009

l'Escala , esperit de poble, aqui si que hi ha participació ciutadana!

Aquests dies de Setmana Santa, m'els he passat per l'Escala com cada any , des de Dilluns dia 6 fins Dimarts dia 14.

He gaudit de l'Escala com ho faig cada any , encara que el mal temps amb pluja i tramuntana m'ha impedit fer alguna activitat de les que tenia pensada i només he pogut anar a pescar un parell de mitjes jornades.Però com ja diu la dita : Al mal temps, bona cara.

Malgrat aquest mal temps,en surto molt content d'aquests dies a l'Escala. Molt content de veure com el poble es volca el col·laborar en tots els actes que es convoquen. Aquest any la gent ha participat com mai i han fet possible que els actes nous com el I Via Crucis , o els actes ja consolidats com el 30è Aplec de Cinclaus tinguéssin una participació massiva amb més de un centenar d'escalencs i escalencs d'adopció.

I tal i com era d'esperar , aquesta feina ben feta ha tingut una acollida brutal! El I Via Crucis , va ser un èxit rotund , amb milers de persones que es van aplegar pels carrers de l'Escala per seguir tota la trajectòria de la representació fins a la Mar d'en Manassa. En aquesta adreça web hi teniu un recull de 80 fotos que un servidor va fer durent tota la representació.




http://picasaweb.google.com/llevantada/IViaCrucisViventLEscala2009#


l'Aplec de Cinclaus també va tenir un seguiment important , amb un total de 12 colles participants i més de 150 persones que es van aplegar per tal de celebrar una arrossada ben familiar. Vam inagurar la nova campana per Santa Reparada , la "Caterineta" i finalment vam ballar 6 Sardanes en un ambient de germanor i gresca.




Una Setmana Santa tan completa dona per molt , i serveix al mateix temps com a període de desconnexió del stress i cabòries diàries, un descans merescut per tothom qui sàpiga gaudir de l'Escala, del seu entorn i de les seves tradicions i cultura pròpia.

I Con no hi ha Setmana Santa sense dies i dies sense nits , us deixo un parell de fotos de la sortida de sol del dia 14 , i de la lluna plena tan fantàstica que vam tenir el dia 9.



No hay comentarios: