sábado, 17 de octubre de 2009

Setmana de tramuntana

7 dies consecutius de tramuntanada a l'Escala

Avui dissabte ja portem 7 dies consecutius de tramuntana ,tot completant l'episodi més llarg d'aquest 2009. Entre dissabte 10 i dissabte 17 d'octubre hem tingut tramuntana continuada tots els dies amb puntes de vent el dia 12 (Dilluns) i el dia 17(Dissabte) amb 92 i 91km/h respectivament.

La forta tramuntana va començar diumenge al vespre i va tenir el seu primer màxim la tarda del dilluns (El Pilar) ,amb una ratxa de 92km/h de nord. Tota la tarda i part de matí i matinada de dimarts , el vent va fufar sostingudament entre 70 i 80km/h , es a dir força 8/9 a l'escala Beaufort. Dimats a última hoa i durant tot el dimecres i dijous la tramuntana va girar més a provençal (NNE ) éssent especialment forta el matí i tarda de dijous. l'Alteració marítima totes aquestes jornades ha sigut molt notable, amb forta maror i maregassa generalitzada , arribant a un màxim d'uns 3m d'alçada la tarda del dijous.

*Imatges de les webcams escalenques el dilluns 12 i el dissabte 17 d'Octubre de 2009

s'espera que l'episodi segueixi ben be fins demà diumenge a la tarda , quan la tramuntana ja anirà molt de baixa , per donar pas a partir de dilluns a un episodi de sud i sud-est que molt probablement ens portarà força aigua de dimarts a dijous de la setmana entrant.

No hay comentarios: