martes, 10 de noviembre de 2009

Primeres neus al Canigó ,freds prematurs a inicis de novembre.

Els ultims dies sembla que hem passat ràpidament d'una tardor força suau a un inici d'hivern amb totes les de la llei.

Les successives pertorbacions que han passat entre mitjans de la setmana passada i inicis d'aquesta han portat un canvi d'aires molt notable , tot amanit amb una inestabilitat força acusada que ens ha deixat tempestes de mitja tarda i una nevada molt notable a tot el Pirineu , especialment a la seva cara nord.

A l'Escala , després d'un parell de tempestes intenses de tarda , l'entrada de la forta tramuntana ens ha fet saltar de cop a l'hivern. Ahir dilluns les ratxes van arribar als 90km/h i avui dimarts als 93km/h. La baixada de temperatures també fou força marcada durant el cap de setmana , aprofitant l'encalmada del vent i arribant als 5ºC de mínima.

Com cada any la primera visió que ens acosta a l'hivern , és veure el Canigó nevat , aquest any comença ben aviat la temporada i aquest cap de setmana ja s'ha pogut clissar una bona estampa de mar i muntanya.

Encara queden dies de tardor , dies de castanyes a La Platja i dies de pluja i tramuntana , però mentrestant.... benvinguts a l'hivern.


No hay comentarios: