jueves, 24 de marzo de 2011

Oportunitat d'or.

Avui, 24 de Març de 2011, hem rebut una de les millors noticies que podem rebre enguany. El Ministeri de Defensa i l'Ajuntament de l'Escala han signat l'acord definitiu de cessió dels terrenys militars de La Clota , Les Planasses i el Salpatx a l'Ajuntament de l'Escala , per tant la transformació del sòl d'ús militar cap a ús públic ja és una realitat.

* Les Planasses, novembre 2010: Foto: Sergi Corral.

La Clota, Les Planasses i El Salpatx , constitueixen un entorn natural únic a l'Escala. Allà hi tenim els penya-segats més alts de tota la nostra costa (junt amb Punta de Montgó), unes pinedes secundàries amb progressió en el seu creixement des dels anys 50, comunitats de garric i romaní amb infinitat de sorpreses més com els lliris o orquídies , hàbitats sorrencs de vegetació dunar i per altre banda un espai submergit d'incalculable valor i diversitat. l'Interès natrural i la singularitat d'aquest espai l'ha fet incloure'l dins del Parc Natural del Montgrí, Medes i Baix Ter, un nou projecte medioambiental que ha d'assegurar l'integritat natural d'aquest entorn.

*El Salpatx, novembre 2010: Foto: Sergi Corral.

Convertir tot aquest espai en un lloc de referència per a el coneixement i divulgació de la diversitat de flora i fauna costanera, és un dels deures i reptes que hem d'afrontar a partir d'avui. l'Ajuntament ha d'evitar cometre errors de passat i ha d'aprofitar aquesta oportunitat d'or per promoure, incentivar i donar a conèixer el patrimoni natural i històric de la nostra Vila.



No hay comentarios: