martes, 23 de octubre de 2007

On són els llevants?

Si , Si , on són aquelles llevantades que duraven un parell o tres de dies i que regaven generosament les nostres terres , i embravien el mar de forma espectacular?

Si mirem enrera trobem que la última llevantada amb cara i ulls es va produir a l'Abril de 2004 , per tant fa més de tres anys que no s'en produeix cap de potent . Entenem per llevantada aquell temporal d'aigua , mar i vent del sector ENE o ESE que sol durar un parell de dies i que ens duu maregassa o mar brava a la mar , vents de 70-80km/h i pluges de més de 50-70mm en 24h i fins a 150mm en tot l'episodi .

En els ultims tres anys ens han visitat bosses fredes en altura que han vingut acompanyades de tràngul de llevant no gaire fort , amb ones que no passen els 3m d'alçada. Aquestes D.A.N.A han aportat episodis de moltíssima aigua però mal caiguda i de forma torrencial , recordem el 13 d'Octubre de 2005 , el 13 de Setembre de 2006 , el 28 de gener de 2006 o el 18 d'Octubre de 2006.

Des de l'episodi brutal de llevantades de la tardor 2003-primavera de 2004 amb 11 temporals consecutius sembla que els centres d'acció no es col·loquen en idònies posicions , la falca anticiclònica se'ns tira molt a sobre i en envia sovint ventades del NE que envien les bosses fredes i la precipitació torrencial cap a l'Ebre i el País Valencià.

Necessitem un anticicló ben al nord i que es torni a reobrir el passadís de borrasques per el Golf de Cadis.

Necessitem llevantades com les dels anys enrera , perquè estem arrossegant una sequera molt forta des de fa tres anys, amb pluges repartides de forma molt irregular en tot l'any .

Encara recordem el 17 d'Octubre de 2003 i volem que es repeteixi , volem que torni l'espectacle a La Punta . Els hi ho demanarem als mapes del temps a veure si ens fan un xic de cas .

No hay comentarios: