domingo, 24 de febrero de 2008

Incivisme recalcitrant-portar a cagar el gos a La Platja

Acabo de tornar de l'Escala ,he gaudit d'un cap de setmana esplèndid , assolellat i tranquil , però continuo observant comportaments humans , que m'indignen .

Aquesta vegada m'he enrabiat considerablement al veure com La Riba Petita i la part de La Platja més propera al Gavià estan envaïdes per un munt de tifes de gos damunt la sorra que has d'anar esquivant per no trepitjar-ne cap . l'Aspecte de la sorra i a la vegada d'aquella part de platja es lamentable ,fa mal a la vista i a l'olfacte, fa mal a l'Escala.

Tan costa ser cívic , tan costa recollir la merda de gos i llençar-la a la paperera ?
Tan costa no entrar el gos a la platja? cal saber que esta prohibit ,ja ho adverteixen les senyals pertinents.
Tan costa respectar l'entorn escalenc?

En un article anterior de ja fa uns quants mesos , posava en evidència el mateix fet que ara denuncio però a la zona de l'estenedor. Cal dir que encara no s'ha notat cap millora .

Si la gent no rectifica per les bones , s'hauran d'aplicar mesures més restrictives?

3 comentarios:

Joan Bellsolà dijo...

La caca de gos és un problema molt comú en totes les ciutats i pobles, el seu control en un poble tan extens com és l'Escala es fa, més que difícil, impossible i per més mesures legals que es posin en marxa "Ordenances Municipals", llavors hi ha d'haver un braç executor de les mateixes "Policies Locals". Jo no sé quants policies locals té en plantilla l’Ajuntament de l'Escala però el normal és que ni hagi un per cada 1000 habitants i segons les dades que tinc l'Escala te uns 10.000 habitants en les temporades hivernals.
Si som optimistes i pensem que aquest Ajuntament té 15 policies municipals, que seria una xifra acceptable, els tindríem que repartir en tres torns i si a més és un cap de setmana aquest torn el tindríem que partir en dos i que ens resulta, pues amb prou feines tenim 2 policies en servei, per una superfície urbanística brutal en comparació amb el nombre d'habitants.
En resum si hi han persones incíviques em de pensar que l'Ajuntament tingui un bon equip de Manteniment i Medi Ambient per fer front a aquestes persones que malmeten el seu entorn sense pensar amb els demés ni amb ells mateixos, perquè un altre dia voldrà passejar per la platja i veurà la caca del seu propi gos

Sergi Corral Buela dijo...

El problema suposo que es, que aquests incívics van a la sorra , es troben una tifa i li fan cas omís , ja que ho troben dins de la normalitat(ells mateixos ho fan).

Per tant es un problema cultural i educatiu,que sembla cada cop més extens , no només a l'Escala sinó a totes les poblacions del mundo mundial.

La qüestió es fer entendre que es tan important una senyal que indica la entrada a vehicles que una que indica prohibit entrar gos a segons quines instal·lacions i indrets públics.

i tampoc crec pas que un guardia urbano fixe solucioni cap problema ,el que si trobo adequat es si en aquell moment de passar ho veu ,aleshores aplicar les sancions corresponents. Sempre hi han policies al voltant de la Platja , concretament a la zona de La Riba grossa, des d'allà poden veure perfectament si hi ha un gos dins la platja.

Anónimo dijo...

Al febrer no està prohibit portar el gos a la platja. Però si, la gent es guarra