domingo, 24 de febrero de 2008

Transparència de les aigües i calmes.

Aquests dies hem pogut gaudir d'algunes imatges com aquestes , la transparència de l'aigua i les calmes hivernals donaven un aspecte idíl·lic a l'Escala.

4 comentarios:

Joan Bellsolà dijo...

Gràcies Sergi per el comentari, sembla que estem una mica sols, però mes val sols que mal avinguts.

Dona ganes de tirar-se a l'aigua, sino fos perquè està tan freda.

Segons m'han dit, i he pogut veure personalment, a Riells a dins del recinte del 'Luna Park' on l'any passat es va posar la fira, ara s'està contruint un macro restaurant.
Jo no soc cap home de negocis, prerò crec que si estan invertint molts diners amb algo que només funcionarà 3 mesos a l'Any ; O l'intenció és fer baixar una mica l'ambient del poble a Riells, cosa que veig poc probable.

Sergi Corral Buela dijo...

Fe baixar l'ambient de Riells , no crec pas que s'aconsegueixi.

S'Haurà de veure de quin tipus es el macro-restaurant ,aviam si es de menjar ràpid per jovent o de una certa categoria. També penso que potser hi ajunten un pub o una sala de ball dins el mateix recinte.

No se pas , però molt em penso que no serà bona inversió ni pel Riells ni per l'Escala en General.

Riells ja no pot continuar sent el que s'havia projectat als ans 70 i 80 i que ha durat fins ara.Si Riells necessita una reestructuració de idees,urbanització i paisatge . Jo preferiria solucionar temes claus com les canalitzacions , problemes pels aigüats ,urbanització de carrers , equipaments pels veïns de Riells,abans que obrir un macro-restaurant.

Però suposo que com tot , el negoci es el negoci i la pela es la pela.

Joan Bellsolà dijo...

Per la poca experiència que tinc de caps de setmana i vacances, he de dir les meves impressions sobre la zona de Riells.
Per el que he preguntat i he vist crec que Riells es va formar per un 'boom' turistic dels anys 60/70 en el qual molts francesos de classe mitja/alta es van comprar el seu piset/cassette en un lloc a on el clima era més benèvol.
Han passat 40 anys des de llavors i la mitjana d'edat d'aquests turistes està al voltant de 65 a 70 anys i crec que no exagero.
Jo fa un any que els hi vaig comprar el pis a una vídua i als seus dos fills, i em va donar la impressió que els fills d'aquest turistes no tenen cap lligam amb la terra, solament tenen records de la seva infància, que no és poc.
En conclusió, a Riells en els pròxims 10 anys li ve una etapa de repoblació generacional i de identitat.
Potser ho adquiriran turistes catalans ?
En principi jo ja soc un exemple d’això

Sergi Corral Buela dijo...

Si , Joan , es una possible i lògica evolució i renovació turística .

Diguem que aquesta nova direcció que esta prenent li pot ajudar a fer un rentat de imatge. Crec que Riells , es molt més del que es vol donar a conèixer , es a dir és molt més que botigues , paradetes ,bars i Restaurants.