sábado, 8 de diciembre de 2007

Records d'un passat proper, converses amb en Gabriel d'els "Barrils"

En Gabriel , el mestre :

En Gabriel potser ha sigut el millor pescador de canya des segle XX a l'Escala , l'avi dels "Barrils" és tot un mestre , el meu mestre .Fa ja uns quatre anys que ja no baixa a pescar per que els anys van sumant i el físic va restant però encara avui et pot explicar qualsevol cosa que vulgis saber sobre la pesca a l'Escala.

El meu record de petit es veure'l tots els dies pescant per la Punta , La Platja o la Mar d'en Manassa , baixava a pescar amb bon i mal temps , amb tramuntanes i llevants violents,ve amb sol ve plovent .

M'hi acostava tot sovint per contemplar com s'ho feia per pescar tant , perquè m'expliqués técniques noves i estils diferents . Ell era sempre molt especialista cada dia triava un tipus de pesca diferent i li donava la mateixa importància a la pesca de guiules , sargs ,orades o llobarros .M'hi podia passar una hora mirant-lo i xerrant amb ell. Una virtut important és que no era pas un pescador tancat,no l'importava establir conversa mentre pescava i això et permetia apendre sempre quelcom nou.

Així junt amb el meu avi i el meu pare es va convertir en un dels meus mestres de pesca ,a ell li dec una bona part de la meva afició i una part de la meva formació com a persona. Les aficions es es conserven si la transmissió i l'aprenentatge es estimulant i dinàmic.

Vaig apendre com pescar guiules , també que sota la Riba Grossa hi havien escórpores i altres peixos , que la cura dels estris de pesca és molt important i que de llocs per pescar a l'Escala n'ha han molts i variats. Es qüestió de saber escollir el més adequat a aquella jornada que vols iniciar.

Un dels records més impressionants que em deixa , és veure'l pescant un dia de la impressionant llevantada de l'octubre de 1994 a La Riba , amb onades espectaculars que el deixaven remullat tota l'estona . Era en aquests dies i amb aquesta afició que aconseguia captures d'impressionants llobarros de més de 7kg , qui vol peix s'ho ha de buscar i insistir.

No hay comentarios: