miércoles, 17 de septiembre de 2008

La gran tempesta de La diada 2008 ,

El dia de la diada sempre és especial , sobretots pels qui ens sentim que formem part d'aquest fabulós país , però en contades ocasions pasa de ser especial a ser excepcional, i aquest 11 de setembre de 2008 va ser excepcional!

A la tarda , tornava de Torroella de montgrí a l'Escala , i ja veia la negror al nord del Alt Empordà i convecció evident també cap al sud. Així que al arribar a l'Escala corro cap a la pastisseria d'en Jordi Gallegos on te internet , clico en l'animació del radar i veig com una línia de tempestes severa va baixant de NW a SE , directa cap a l'Escala , aleshores corro cap a casa a tancar-ho tot , i baixo cap a la platja a fer fotos .


al anar cap a la punta , ja es sentia algun tro llunyà i es veia llampegar cap a Figueres , cada cop la tempesta era més i més aprop , la marinada del SE s'enfortia i alimentava el monsturuet.


Cada cop es veia més clar l'Arcus que anava venint cap a l'Escala . Agafo trípode i posició



A la platja hi havien programades sardanes a les 19:30 , eren les 19:00 i com a membre de l'agrupació i "meteoròleg de capçelera" , veient l'animació del radar amb el president de l'agrupació , decidim traslladar l'audició a cobert , era clar que les tempestes anavan baixant cap a l'Escala , però al baixar a la platja i comunicar la decisió als músics i públic , es neguen a i traslladar l'audició ,doncs que segueixi la festa musical i meteorològica.

Cada cop s'acostava més , i el públic atònit es mirava acollonit el que venia.


la claror dels llamps encara feia més espectacular la visió del que s'acostava

ja ho teníem a les portes


i a partir d'aquí tro eixordidor i tothom a correr. Ja s'havia començat la primera sardana però a les primeres gotes músics i tots van desaparèixer.


La tempesta va ser realment violenta , severa . Aigua , vent de grop (NW) a 80-90km/h ,pedra, calamarsa torrencialitat amb 12mm en 10 minuts.

La Senyera de dalt el Cargol es va trencar i va volar fins al terrat del costat meu,l de cal Sastre d'Albons , va fer gairebé 250m de recorregut . a La Creu va trencar un arbre (un tamariu) , va rebentar clavagueram i va inundar la platja i baixos.

A sant Pere Pescador , l'Armentera i Ventalló la pedra va fer malbé molta collita de poma.



No hay comentarios: