lunes, 1 de septiembre de 2008

Tempestes de final d'estiu ,tot un clàssic.

El passat 22 d'Agost vam tenir fortes tempestes durant la tarda que van deixar prop de 30mm a l'Escala .Però no estem parlant pas d'un fenomen atípic per les dates.....



El pas de petits (o forts) solcs freds en alçada i el mar a una temperatura força elevada(23-24ºC) crea el còctel perfecte per desencadenar fortes tempestes de tarda i nit.Les característiques d'aquestes tronades són evidents: la seva torrencialitat en alguns casos amb intensitats superiors als 2mm/min ,les fortes ventades de grop i esclafits i la calamarsa o pedra amb que van acompanyades.

Normalment a l'Escala és difícil trobar en aquesta època tempestes estàtiques ,les tronades són força mòbils tot seguint el corrent en alçada de SW a NE , o més normal , de NW a SE o de W a E. Solen baixar de les Alberes, El Canigó , Garrotxa , o de la plana de l'Alt Empordà . Molts cops la imatge d'aquestes tempestes és un impressionant arc de núvols viatjant de NW a SE i engolint l'Escala , amb una cortina de pluja molt i molt espessa. Tot precedit d'un intens vent de grop.


I si tot va com ha d'anar ,després d'una tarda de tempestes , ens podem preparar per una matinada i matí de tramuntana.

No hay comentarios: