martes, 2 de septiembre de 2008

Visca Santa Màxima, Visca la Festa Major!

Avui dia 2 de Setembre celebrem Santa Màxima,la patrona de la nostra vila , i comencem 4 dies intensos de Festa Major.

Ja fa uns 3-4 dies que van començar alguns actes de Festa Major , com el Open de Tennis i les Barrakes,però just avui entrem de ple a la festa. A l'Escala hi trobareu Sardanes, Gegants,Ball , festival nàutic , teatre , danses populars ,el corremulla ,festa de l'escuma , focs d'artifici i molta actes més que us faran gaudir d'allò més.

Aquest any sembla que el temps ens respectarà i podrem gaudir de dies assolellats, calorosos i potser amb una mica de garbí. Aquest ambient estival , de ben segur que ajudarà enla concurrència de públic de molts actes a l'aire lliure.

El programa complet de festes , el teniu en aquesta direcció web :

www.lescala-empuries.com/userfiles//FESTA_MAJOR_LESCALA2008.pdf

"Records de festa major"

Conservo ben vius a la memòria molts moments de la Festa Major de l'Escala d'anys enrere , en tota la meva infantesa no m'he perdut ni un any la Festa ja que fins el 14-15 de Setembre no hi havia escola i per tant encara estava amb els avis a l'Escala .

Ja una setmana abans es començaven a notar els aires de festa amb alguns actes com els concursos de pesca infantil i adult (ara absents) , el concurs de pesca d'altura o Màster, l'open de Tennis , el tir al plat i la trobada gegantera.

Ja arribats ls dies claus de La Festa , el programa d'actes s'ampliava , i amb els amics quasi no donàvem l'abast . La fira primer al Passeig i després al Pedró era punt obligat de passada (i de gasto), després venien els actes com el corremulla i la fetsa de l'escuma ,però el més singular i atractiu per nosaltres eren totes les proves que incluia el festival nàutic: Les curses de natació , l'agafada de melons i xíndries , la cucanya i sobretot la tirada d'ànecs . Així com també la cursa d'ofnis a la qual mai vam participar però seguíem amb atenció.

Per la tarda i nit les sardanes i el ball i l'últim dia l'espectacle final dels focs d'artifici a La Punta que vèiem des de el terrat de casa amb el veïns i amics , tot acompanyat d'unes pastes o galetes i una ampolla de Cava. Els castells de focs en fascinaven a alguns però també feien por a uns altres.

l'Escala es transforma per Festa Major , la vila s'engalana i aconsegueix un ambient de comunió entre els seus habitants i els pocs turistes que encara afrofiten les últimes setmanes de vacances.

Música , espectacle , xauxa i colors!

Visca la Festa Major!


No hay comentarios: