domingo, 2 de septiembre de 2007

Ens respecten als pescadors ?

Vet aquí una pregunta de resposta incerta i preocupant.

a l'Escala , som molts els aficionats a la pesca que durant els mesos estivals , hem d'aprofitar els dies calorosos i les nits acollidores per provar sort amb la fauna del mare nostrum . De tots es sabut que la població estival a l'Escala creix de forma exponencial degut a flux constant de turistes estrangers i del País.

Aquest fenomen , ja comporta problemes incorporats , de massificació,brutícia etc... Però fins fa pocs anys mai havia hagut cap problema de convivència amb els que ens atrevim a tirar la canya .

La creixent moda de la pesca submarina amb molts pescadors inexperts i temeraris,l'altre moda de les embarcacions d'esbarjo i les motos d'aigua passant a menys de 100m de la costa i la fixació del sentit de la propietat que algunes persones tenen d'aquella roca on volen posar la tovallola o banyar-se fa que arribem a moments molt incòmodes .

Us poso algun exemple :

Al Passeig de mar , tenim un indret de pesca habitual davant del bar "sinofos" molts amics i companys , allà les barques i motos tenen la costum de passar a menys de 50m de la línia de costa , resulta que si tu llences a uns 70m de distància , al passar la barca se t'emporta totes les canyes o et talla la línia. Que s'hi pot fer? una mica de respecte siusplau.

Pescant a l'Oberta , la Creu o l'Estenedor , s'ha donat el cas de persones que practiquen la pesca submarina sense cap senyalització, doncs bé , aquestes personen romanen a vegades més de 20 minuts davant o enmig d'on tens tirades les canyes , perquè no es poden apartar un xic? una mica de respecte siusplau.

Una nit a la Platja de les Barques cap allà les 12 de la matinada , mitja platja sense ningú i un grup de banyistes es tiren a l'aigua just davant de les nostres canyes i a sobre truquen a la Guardia Civil del Mar per denunciar-nos , quan a la platja es pot pescar de 8 del vespre a 8 del matí.

Només demanem respecte com hi havia hagut sempre , ja que el mar es de tots .

No hay comentarios: