miércoles, 19 de septiembre de 2007

Guia de les Platges Escalenques (Nucli Antic) vol.4

El Port d'en Perris i l'Olla .

Just tombar la Punta , ens trobem una altre cala encarada a Tramuntana , és el Port d'en Perris , on antigament s'ubicaven les antigues drassanes del poble .

La Cala és totalment rocosa per banda i banda amb una zona de còdols i sorreta on la gent pot parar la tovallola , El seu fons és més profund que a La Platja i arriba ben bé als 6-7m de fondària.

Tota la cala és accessible gràcies a un passeig i el carrer que la voreja, a banda esquerra hi trobem una antiga zona de bars encimentada on s'hi ubicaven unes terrasses, a continuació i fins arribar a la sorra tot son formacions rocalloses. A mà dreta comença una altre zona rocosa que acabarà en la Punta de l'Olla. Entorn el Passeig que la voreja hi trobem els bars i retaurants del Volantí,l'Olla i els Pescadors.

La zona de l'Olla també fora un indret de banys concorregut quan a La Platja i al Port d'en Perris encara hi havien Barques. Vora la mar , les roques es tornen més afilades ,fosques i perilloses per transitar-hi. Hi ha nombrosos orificis i piscines naturals on s'allotja molta vida com crancs , gambetes , diverses algues , anemònes etc.... Aquestes piscines o basses són biòticament inestables ja que estan sotmeses a periodes de hidratació i assecament constants degut a pujades i baixades del nivell del mar.

A la Cala del Port d'en Perris , delimitada per boies en època estival també hi trobem un fons marí ric , amb alguers a la part nord més fonda i molta varietat de peix . A la Zona de l'Olla potser trobem una de les biodiversitats més altes de tots els fons marins de l'Escala , hi és abundant tot tipus de peix , i fins hi tot s'hi pot veure algun Mero,llagostes i congres a més de posseir grans extensions d'alguers. .Sens dubte és un lloc de molt interès i que cal preservar.


No hay comentarios: