sábado, 1 de septiembre de 2007

Nocions sobre pesca a l'Escala

Com aficionat a la pesca , l'Escala ha estat i és el meu camp de pràctiques de referència . Una costa variada , amb fons rics en espècies donen al litoral escalenc un indret interessant per practicar aquest esport.

El litoral del poble el dividim entre zones de roca i sorra , les zones de roca des de la platja del Rec del Molí fins Montgó ens proporcionen infinitats de oportunitats per a la pesca del peix de roca i altres depredadors d'una mida més important . Es solen capturar Sargs , Guiules(julioles) , Tords(Peterds),serrans, sargs , pagres , déntols , escórpores , rogers , mabres , Orades ,pops , entre molts d'altres asseguren una pesca variada tot depenent de la fondària i característiques del pescall . Recomanem la cala de La Creu , la Punta , l'Olla , el Passeig de mar fins Riells ,la Platja del Riells , la zona del Salpatx i Cala Montgó.

Les zones de sorra d'Empúries són més limitades en espècies , però sempre hi trobarem les apreciades Orades , Llobarros , pagells i Mabres , la pesca de nit al surfcasting sol aportar bones peces.Recomanem les Muscleres Grosses i petites i el Espigó d'Empúries.

Trobaran esquers vius , canyes i carrets , material de pesca i d'altres equipaments per aquest esport a la Botiga Esports Can Jordi a l'Avinguda Montgó rere la platja del Riells.

No hay comentarios: